Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev

Hudkrem

Share on facebook
Share on Twitter
Print
Tips en venn på e-post
NOK 219.00Antall

 En rik og god krem som som gir masse fuktighet og næring til barnehuden. Inneholder ingen potensielt allergifremkallende stoffer. Kremen egner seg også godt til en voksende gravid-mage eller til en nybakt mamma.
Det er også denne gangen nonnene ved Tautra Mariakloster som står bak selve produksjonen. Som ved våre andre produkter er selve fremstillingen av kremen tidkrevende og arbeidsom, og det meste foregår for hånd.
Hudkremen er helt uten parfyme eller luktstoffer, og er 100% parabenfri, og med masse gode naturlige oljer. Den egner seg ypperlig til barn med tørr hud, og som har tendens til atopisk eksem.
Alle innholdsstoffene i kremen er godkjent av Grønn Hverdag, og den er ideell til allergikere. 150 g.

Innhold
 • Vi bruker alltid de beste, kaldpressede, økologiske oljene vi kan få tak i kremen vår.
 • Jojobaolje: Er en relativt fet olje som er kjent for å være betennelseshemmende, virker balanserende, brukes mot eksem og psoriasis.
 • Avokadoolje: Næringsrik olje, inneholder lechitin, E-vitamin og karoten. Vi bruker en fyldig og grønn, ufiltrert olje av beste kavlitet.
 • Rapsolje: Har kommet i vinden den senere tiden, bl.a. på grunn av sin veldig gunstige sammensetning av fettsyrer. Flere hudleger er begeistret for rapsolje. Av de ulike oljene vi bruker i hudkremen, er det mest av rapsolje.
 • Druekjerneolje: Har en høy konsentrasjon av vitamin A, E og B6. Bevarer hudens fuktighet, og er en av de mest brukte oljene innenfor hudpleie. Tas hurtig opp av huden.
 • Mandelolje: En nesten luktfri olje som absorberes lett av huden, virker lindrende og rensende, gjør huden bløt og smidig.
 • Aprikoskjerneolje: Kaldpresset, filtrert olje fra aprikoskjerner med høyt innhold av vitamin A og mineraler. Halvfet olje, velegnet til tørr og/eller sensitiv hud.
 • Ricinusolje: Har et naturlig innhold av betennelsesdempende phytosteroler og virker utglattende på huden, da oljen øker hudens fuktighetsnivå. Ricinusolje er i mange hundre år brukt mot en lang rekke hudlidelser i folkemedisinen. En fet, velgjørende olje.
 • Vann: H2O. Trenger vel ingen inngående forklaring.
 • Caprylic triglycerid: Er et triglycerid (et fettstoff) utvunnet fra kokosnøttolje, bløtgjør huden og gjør den smidig. Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA.
 • Glyceryl stearate: Er en emulgator, dvs. et stoff som gjør det lettere å blande olje og vann, slik man må for å lage en krem. Mykgjør huden, og hjelper huden med å holde på fuktighet. Er et ester av glycerin og stearinsyre (stearic acid), som begge er nevnt senere i teksten. Er godkjent av Grønn Hverdag og betraktet som trygt også som tilsetning i mat av FDA (Food and Drug Administration) i USA.
 • Peg 100 Stearate: Er en emulgator, dvs. et stoff som gjør det lettere å blande olje og vann, slik man må for å lage en krem. Er fremstilt av stearinsyre, som er en naturlig fettsyre (se nedenfor). Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA.
 • Stearic acid: Er en naturlig fettsyre i kroppen vår, finnes også i enkelte matvarer, og er en av de viktigste fettsyrene. Brukes i kosmetikk først og fremst som en emulgator, dvs. et stoff som gjør det lettere å blande olje og vann. Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA.
 • Glycerin: Glyserol er en bestanddel av de mest alminnelige fettstoffene i maten, triglyseridene. Virker bløtgjørende og fuktighetsbevarende. Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA både i kosmetikk og som tilsetning i mat (bl.a. i iskrem).
 • Cetearyl alcohol: Er et alkohol utvunnet av Cetyl og Stearyl alkohol, som er alkoholer som finnes naturlig i små mengder i ulike dyr og planter. Brukes som tilsetningsstoff i kremen som en stabilisator, for å hindre at vann og fett separeres, altså for å hindre at kremen skiller seg. Godkjent av FDA i USA både i kosmetikk og som tilsetning i mat (bl.a. i iskrem).
 • Sodium bicarbonate: Natriumbikarbonat. Det samme som natron, som man bruker ved kakebaking, bl.a. I kosmetikk brukes det for å regulere pH-balansen i kremen. Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA.
 • Phenoxyethanol: Er et stoff som man kan finne naturlig bl.a. i grønn te. Brukes som et konserveringsmiddel i kosmetikk, da det hemmer og forhindrer bakterievekst. Godkjent av Grønn Hverdag og av FDA i USA, der det bl.a. brukes i som konserveringsmiddel i vaksiner.
 • Etylhexylglycerin: Er en mild fuktighetsbevarer med antibakterielle egenskaper. Et naturlig konserveringsmiddel utvunnet av korn/planter.
 • Vitamin E: Motvirker dannelsen av frie radikaler. Naturlig antioksidant.Passer sammen med...

Hudkrem med lavendel

Lykkelig som liten.
Hudkrem med lavendel.

NOK 229.00

Ammesalve

Lykkelig som liten.
Ammesalve.

NOK 109.00
Produktanmeldelser
Logg inn for å gi en produktanmeldelse for produktet

 

Løvebarna

Produsert av Løvebarna © 2002 - 2011
mastercard
Denne butikken benytter DIBS, betalingen med kredittkort er sikker og sertifisert i følge regler for Visa og MasterCard.